Genk

In Genk zijn 5 straathoekwerkers actief.

Genk-Zuid - Maarten Vandeurzen - maarten.straathoekwerk(at)cawlimburg.be - 0495/ 61 78 28

Nieuw Sledderlo is een sociale woonwijk gebouwd in de jaren '70. Deze wijk  ligt wat  geïsoleerd en twintig jaar geleden had deze wijk een bijzonder negatief imago. De Genkse wijk werd vroeger Klein Chicago genoemd. Sledderlo is een wijk gekenmerkt door kansarmoede, hoge werkloosheid en laaggeschooldheid. Sledderlo staat tegenwoordig bekend om zijn Yunus Emre moskee.

In 1964 werd gestart met de bouw van Kolderbos. De wijk is een sociale woonwijk en tamelijk homogeen op sociaal-economisch vlak. De bevolking is divers naar etnische samenstelling en bovendien wisselend. Kolderbos is voor een deel een doorgangswijk.
De doelgroep op straat zijn jongeren (15 - 30 jaar) van voornamelijk van Turkse of Marokkaanse origine.

 

Winterslagop dit moment is er in Winterslag geen straathoekwerk

 

Genk Noord- Jessy Vangemert - jessy.straathoekwerk(at)cawlimburg.be - 0494/ 46 42 36 

Genk Noord of Zwartberg strekt zich uit van Houthalen-Oost, Waterschei tot de grens met Opglabbeek. Een groot deel van Zwartberg is ontstaan bij de opening van de mijn. Vooral Italiaanse en Poolse mannen dienden zich aan als arbeiders. Deze roots vind je nog altijd terug in de talloze Italiaanse en Poolse cafés, winkels, clubs en verenigingen. Later vestigden zich ook andere bewonersgroepen in Zwartberg en werden een aantal nieuwe wijken bijgebouwd zoals Driehoeven, Heideblook,... Zo is Zwartberg nu een zeer diverse en levendige buurt, waarbij het mijnverleden nooit ver af is.

Op straat zelf  zijn het vooral Italiaanse, Turkse, Griekse en Spaanse jongeren. 

         

Waterschei/ Genk centrum

Brahim Aït Boussaïd - brahim.straathoekwerk(at)cawlimburg.be - 0489/ 27 42 20

In tegenstelling tot de andere Genkse wijken waar straathoekwerk actief is, is straathoekwerk in Waterschei - voor wat betreft de laatste 15 jaren - redelijk nieuw. Brahim begon als straathoekwerker in Waterschei en Genk centrum in maart 2016 (tuinwijk, Nieuw Texas, Stalenstraat, mijnterrein, Hoevenzavel en André Dumontlaan).

 

Genk

Maarten Geraerts - maarten.geraerts(at)genk.be -  0495/66.76.08

Maarten werkt voornamelijk in Genk-centrum vanuit de CAD en richt zich naar personen met een verslaving.

 

Welkom  |  Straathoekwerk  |  Gemeenten  |  Aanbod  |  Vacatures  |  Links  |  Contact
E-mail