Nieuwsbrief LiSS (juni 2013)

LiSS nieuwsbrief 5 / 2013

Tina en Annelies, merci!

Beringen heeft het nodig, maar beseft het niet. De Waterstraat en co weten het maar al te goed en zullen Tina missen…het team ook! Van heel serieus en zeer empathisch tot lachen in een deuk. West-Limburg represent! Geniet van de toekomst, met welke job of op welke straat dan ook.
Op het team hoorden we vaak: Sint-Truiden is een gebied apart. Annelies wist al vlug een heel nieuwe doelgroep te veroveren. Soms ging ze sneller dan ze dacht, maar ’n Annelieske’ lost dat wel op. We gaan je spontaniteit missen! Veel succes in je nieuwe job. We zijn zeker dat je daar de mensen opnieuw snel voor je gaat winnen.

tina_annelies.jpg

‘Bakverhalen’ - op pad met pen en camera

Het LiSS gaat een nieuwe samenwerking aan met de jeugdgevangenis van Tongeren en het CMGJ. Wat is het project? Gedetineerden schrijven ‘bakverhalen’ en krijgen een camera in de handen om verhalen te verzamelen. De straathoekwerkers van Ham en Genk doen hetzelfde met de gasten op straat. Op deze manier wisselen jongeren hun toekomstperspectieven en levenservaringen uit. Ze leren elkaars leefwereld kennen en kunnen een realistisch beeld vormen over de gevangenis en ‘buiten’.

Streettalk

Een nieuwe en tweede editie van het boekje ‘Straatverhalen’ is vanaf augustus gratis te verkrijgen via het LiSS. De verhalen over het reilen en zeilen op straat, het leven van de gasten en de relatie met een straathoekwerker zijn op een pakkende manier verzameld. Ideale literatuur voor een zomerse avond! Mail je gegevens naar liss@straathoekwerk.be en je krijgt een exemplaar toegestuurd.
De eerste verhalenbundel gemist? Laat het ons weten en wij bezorgen je alsnog één.

Positivisme bestaat (nog)!

Niet alle persartikels over rondhangende jongeren zijn negatief of gerelateerd aan GAS. Dit bewees de stad Genk samen met de partners van de stuurgroep rondhangen. Ze lanceerden op een zonnige woensdagnamiddag de campagne ‘Respect voor rondhangen met respect’. Meer lezen kan via http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20130605_00612240 of  bekijk het videofragment http://www.tvl.be/nl/2013-06-05/campagne-rondhangen-op-stadsplein-genk/#.UcBvgpFCRoA

Masterplan straathoekwerk/ outreach

De functies van straathoekwerk en de ondersteuningsstructuren of ankerpunten (o.a. LiSS) zijn niet verankerd in decreten of structurele subsidiëring. De huidige besparingsronden bij lokale besturen en de hervorming van de bevoegdheden van de provincies zorgen voor onrust over de verderzetting van straathoekwerk. Daarom startte Vlastrov een denkproces over de inbedding van de ondersteuningsstructuur en een groeipad voor straathoekwerk op Vlaams niveau. Een aantal experten (mensen uit verschillende aanverwante sectoren en academici) werken een plan uit om het straathoekwerk op lange termijn meer perspectief te geven. Eind 2013 stellen ze dit voor aan Vlastrov en de ankerpunten.

Welkom  |  Straathoekwerk  |  Gemeenten  |  Aanbod  |  Vacatures  |  Links  |  Contact
E-mail