Nieuwsbrief oktober

LiSS nieuwsbrief 6 / 2013

LiSS team breidt uit

  • Pieter Jacobs startte in september als straathoekwerker in dienst van het LiSS voor de gemeenten Overpelt en Peer. De 2 gemeentebesturen slaan de handen in elkaar en kiezen resoluut voor een welzijnsgerichte aanpak.
  • Hille Hermans begon half september als stagiaire vspw maatschappelijk werk. Als straathoekwerker heeft zij een wijk in Lanklaar (Dilsen-Stokkem). Ze krijgt ondersteuning van zowel de gemeente als van het LiSS.
  • Dorien Henderix studeert pedagogie aan de KUL. Zij start een onderzoek bij Limburgse en sociale organisaties naar behoeften of drempels rond outreachend werken. De link naar dit onderzoek staat vanaf 30/09 online www.reachoutlimburg.eu


Nieuws van de straat
Straathoekwerk Waterschei naar de Ardennen
Op vraag van gasten die samen komen aan de mijngebouwen van Waterschei, organiseerde straathoekwerker Wim met een 8-tal van hen een uitstap naar Coo op 6 en 7 augustus. De activiteiten bestonden uit high rope challenge - een uitdagend touwenparcours - speleologie en de death ride stonden op het programma. ’s Avonds staken ze barbecue en kampvuur aan.

Straathoekwerker wordt warme bakker
Op vraag van het gemeentebestuur van Maasmechelen breidt de doelgroep in de wijk Klein Spanje uit. Naast jongeren, horen er nu ook volwassenen bij. Om deze bewoners op een actieve manier te bereiken,  neemt Hanna zelfgebakken koekjes mee op haar voorstellingsronde. Van deur tot deur stelt ze zichzelf en het straathoekwerk voor.

Beleidsplan

Het LiSS diende een nieuw beleidsplan in bij de provincie Limburg met nieuwe uitdagingen, plannen voor meer straathoekwerk en voor meer rondhangen. Hopelijk levert dat ook meer subsidies op. Tegelijk dienden we ook een gemeenschappelijk plan in met CMGJ en de Regenboog om het aanbod beter af te stemmen en om beleidsmatig uitsluiting van maatschappelijk kwetsbaren op verschillende domeinen te benoemen en zichtbaar te maken.

beleidsplan.jpg

Aan de slag met GAS

Heel wat organisaties uit het middenveld delen de bezorgdheid dat lokale besturen vanaf januari 2014 het GAS-reglement kunnen uitbreiden en verstrengen. Het béste GAS-reglement is er nog steeds geen, maar het middenveld is er zich ook van bewust dat sommige gemeentebesturen kiezen voor GAS om overlast in te perken. De organisaties stelden daarom een brochure samen met heel wat praktische tips en voorbeelden om gefundeerd deel te nemen aan het debat in jouw gemeente. Hier de brochurelink: http://www.liss.be/default.aspx?main=1

Open Forum Kinderrechtencoalitie

Deze dag staat in het teken van kinderen en jongeren: wat is de impact van de crisis op hun? Het volledige programma is terug te vinden via deze link: http://www.liss.be/default.aspx?main=1

Outreach: basiscursus en trefdag

De link met het programma voor de cursus en de trefdag vind je hieronder:

 

 

Welkom  |  Straathoekwerk  |  Gemeenten  |  Aanbod  |  Vacatures  |  Links  |  Contact
E-mail