Nieuwsbrief LiSS februari

LiSS nieuwsbrief 1 / 2016

Aan de slag

Dienst tewerkstelling van Genk, Gigos, Stebo en LiSS gaan in gesprek met jongeren van Zwartberg over opleiding, ambities en dromen, uitkeringen en financiën, administratie,… Ze zoeken met de groep naar handvaten om met al die onderwerpen “aan de slag” te gaan, inspelend op de noden en behoeften van de groep. De eerste sessie ging door in Jeugdhuis Pionier en krijgt een vervolg met o.a. een spreker rond motivatie en empowerment.

IMG_0299 (006).jpg

Outreach

Op 23 maart organiseert het LiSS een terugkomdag voor alle deelnemers van de basiscursus outreach. In het najaar staat er opnieuw een basiscursus op het programma. De uitnodiging en inschrijving hiervoor volgen later. Meer info over outreachend werken vind je op www.reachout.be

Een mens is ook maar een mens

Straathoekwerkster Zoë uit Sint-Truiden vertelt over 1 van haar gasten in een verhaal waar je stil van wordt.
Te lezen via deze link

Jeugdhuis Nieuwe Kempen heropent

Zeven Opglabbeekse jongeren heropenen het jeugdhuis in Nieuwe Kempen. Het jeugdhuis is ondergebracht in de oude voetbalkantine in de Petuniastraat. De deuren gaan elke vrijdagavond open van 20 tot 2 uur.
Het integrale artikel over het nieuwe jeugdhuis lees je via deze link

image (005).jpg

Hart Boven Hard

Doe mee op 20 maart aan De Grote Parade 2016!
Burgerbewegingen Hart boven Hard nodigt iedereen uit die in deze samenleving bezig is met alternatieven, om ze samen te laten zien in een creatieve optocht: een stroom van alternatieven, voor een samenleving met een plus! Samen tonen we dat een andere wereld mogelijk is. Met een ander klimaatbeleid, minder stress op het werk, meer solidariteit en deeleconomie, betere voorzieningen voor iedereen, voor een inclusieve samenleving en een wereld in verandering…
Voor meer informatie, klik op deze link

Bedankt!

Een aantal straathoekwerkers verlieten het LiSS- nest op zoek naar andere uitdagingen. Een dikke merci aan Dimitri, Klaas en Sofie voor jullie inzet, enthousiasme en persoonlijkheid in het team en naar de gasten!

Bert D’Heere is de vijfde straathoekwerker in Hasselt. Zijn werkgebied behelst de Kempische wijk en de Banneux wijk. Hij brengt heel wat straatervaring mee van zijn vorige job als straathoekwerker voor het CAD in Tongeren. In zijn vrije tijd kweekt hij een arsenaal aan pepers om te verwerken in allerlei exotische gerechten. Veel succes Bert in je nieuwe job!

Voor als de zon nog eens schijnt

We wilden jullie deze boekentips niet onthouden, voor op een door winterzon overgoten terras:

In “Autoriteit” gaat auteur Paul Verhaeghe op zoek naar verklaringen voor het feit dat er tegenwoordig zo weinig waarde wordt gehecht aan gezag en wat daarvoor de oplossing is. “Als maatschappij staan we op een wissel: richting macht of richting nieuwe autoriteit”.

Pedro De Bruyckere & Bert Smits gaan op zoek naar de jeugd van tegenwoordig in “De jeugd is tegenwoordig”. Een herkenbaar boek dat de meest hardnekkige mythes over jongeren onderzoekt en nuanceert.

Welkom  |  Straathoekwerk  |  Gemeenten  |  Aanbod  |  Vacatures  |  Links  |  Contact
E-mail