LiSS nieuwsbrief september

LiSS nieuwsbrief 4 / 2016

Gent onderzoekt huurdiscriminatie


“Gent bint de strijdt aan met huurdiscriminatie”, zo meldden vorige week heel wat krantenkoppen. Volgens een onderzoek van de universiteit van Gent worden 1 op 3 personen van allochtone afkomst of personen met een visuele handicap gediscrimineerd als ze een woning willen huren. Het gaat verder dan dat en er is ook sprake van discriminatie op naam. Ook in Limburg merken straathoekwerkers dat het niet evident is om een huurwoning te vinden voor maatschappelijk kwetsbare groepen. Wij ondersteunen de Gentse actie en zijn benieuwd naar de verdere bevindingen.
Het integrale krantenartikel is hier te lezen.

Outreach save the dates


Steeds meer dienst-, hulp- en zorgverleners verlaten hun bureau om buiten de muren van de organisatie met de meest kwetsbare mensen aan de slag te gaan.

Dat “Outreachend werken”, “vindplaatsgericht werken”, “leefwereld gericht werken”, “actieve benadering”, ... wat is dat nu eigenlijk? Wat houdt het in? Hoe werkt het? Waar moet je aan denken als je ermee start? Hoe implementeer je het in je werking? Wat kan je er als organisatie van verwachten? Outreachend werken roept heel wat vragen op. Op de trefdag outreach en in de basiscursus outreachend werk zoomen we in op deze uithuizige manier van werken.

21/10 is in Brussel een trefdag outreach, voor iedereen die meer info wilt over outreachend werk.
Het programma vind je via deze link
In Hasselt is een basiscursus outreachend werk op 28/11, 6 & 7/12. Via deze link krijg je alle informatie.

Samenwerking PXL


Sinds dit academiejaar heeft het LiSS een structureel samenwerkingsverband met de PXL. Zo is de methodiek van het outreachend werk (o.a. straathoekwerk) verankerd in de lespakketten van sociaal werk.

Straatverhaal ‘Been’


Een verhaal, uit het leven van iemand op straat te lezen via deze link

Welkom  |  Straathoekwerk  |  Gemeenten  |  Aanbod  |  Vacatures  |  Links  |  Contact
E-mail