Nieuwsbrief LiSS november

LiSS nieuwsbrief 5 / 2016

Welkom Esther, Joris en Rob


Esther Melders startte op 1/9 op de jeugddienst van Bree en combineert dit met een takenpakket op de stedelijke academie. Ze vervoegt ook het team rondhangende jongeren van het LiSS. Ze studeerde sociaal cultureel werk aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen en in haar vrije tijd is ze actief als vrijwilligster bij KSA Limburg.

Joris Sijmons werkt sinds 2/11 bij het Hasseltse straathoekwerkteam voor o.a. de Banneuxwijk. Hij studeerde af als verpleegkundige en volgde de opleiding Sociaal Cultureel Werk. Hij werkte in het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael Diest en in het noodopvangcentrum van het Rode Kruis te Hechtel-Eksel.  Zijn vrije tijd gaat naar karate waarin hij ook les geeft op de tatami. Hij omschrijft zichzelf als ‘joyfull, ethisch gezind, doordenker, soms ‘een hoek af’ maar toch kalm en serieus’. Dat belooft!

Rob Buteneers is de nieuwe straathoekwerker in Lanaken. Na ettelijke jaren te hebben doorgebracht in duistere fabriekshallen en duffe labo’s, maakte hij de overstap richting het sociaal werk. Hij begon in 2010 bij GIGOS jeugdwelzijnswerk in Genk. Tussen 2010 en 2015, werden de ruwe kantjes er af geveild aan de UCLL en mag hij zich vandaag ook opvoeder/begeleider noemen. Wanneer Rob niet rondhangt op pleintjes kan je hem wel eens tegenkomen in de wilde natuur. Met een rugzak ergens in IJsland, met een mountainbike op de heide en zelfs met een hengel aan één of andere vijver.

Winterverhalen 20/12


Donkere dagen en eenzaamheid, het is een geoliede tandem à la Wiggins en Cavendish. Een onverbiddelijk duo dat hulpverleners vaak met een gevoel van onmacht het nakijken geeft. Het stille monster ‘eenzaamheid’ stelt het sociaal werk en het straathoekwerk opnieuw voor een aantal uitdagingen.
We nodigen jullie uit om te komen luisteren…
…naar een aantal straatverhalen, vers geplukt van het asfalt.
…naar Joost Bonte, coördinator van straathoekwerk Oost- en West-Vlaanderen, die het thema kadert als een maatschappelijke uitdaging.

Praktisch?
De algemene vergadering van het LiSS is van 18u tot 19u30. Winterverhalen start om 19u30 tot 22u.
Trichterweg 6 – 3500 Genk. Deelnemen is gratis en kan via liss@straathoekwerk.be


Voetbal bij 5 graden in Winterslag


Eind oktober was de 2de editie van de Hobbycup, een voetbaltornooi in Winterslag georganiseerd door 3 vrijwilligers (Lorenzo Spiga, Fabio Sultano en Cem Beyazyuz) en de straathoekwerkster. Ondanks de kou deden 4 ploegen mee: Chinatown, Sambaboys, FC Winterslag en FC Regenboog. De Sambaboys keerden opnieuw met de beker en een geldprijs huiswaarts. Emre werd uitgeroepen tot beste speler van het tornooi. Op vraag van de jongeren was er ook een extra prijs voor de speler die het meeste zijn best deed en dat was Lorenzo Spiga. Proficiat aan iedereen!

En Winterslag zou Winterslag niet zijn zonder hulp van organisaties en bewoners. De technische dienst, de scouts, Syntra, het wijkcentrum en de jongerenwerker van Gigos speelden allemaal een rol. Maar ook de bewoners hielpen een handje mee: van lekkere turkse pizza tot warme chocomelk van de Turkse moskee en zelfs een voetbalschema…het was er allemaal. Winterslag is een wijk met verschillende culturen en leeftijden waar iedereen elkaar helpt en zijn steentje bijdraagt. Dit voetbaltornooi was hiervan een mooi voorbeeld.

nieuwsbrieftornooi.jpg

Nog meer voetbal in Ham


In oktober hield Ham een panna cup in de Populierenwijk. Zowel integratiedienst, straathoekwerk en jeugddienst waren betrokken en werkten samen met de integratieraad en met de jongeren uit de buurt.
Meer lezen over het tornooi? Klik op deze link http://www.hbvl.be/cnt/dmf20161031_02549322/panna-cup-populierenwijk-brengt-buurt-op-de-been
Een filmpje staat hier https://www.youtube.com/watch?v=jZaHSQHCo98&feature=youtu.be

Euregionale uitwisseling in Maastricht


25/11 is er een uitwisseling tussen straathoek- en jongerenwerkers uit Nederlands- en Belgisch-Limburg, Aken, Luik en Eupen. Centraal staat het thema polarisatie waarover de werkers 3 workshops kunnen volgen.

Welkom  |  Straathoekwerk  |  Gemeenten  |  Aanbod  |  Vacatures  |  Links  |  Contact
E-mail