Nieuwsbrief LiSS - mei 2013

LiSS nieuwsbrief 3 / 2013

Opendeurdag LiSS:  een verslagje

Zondag 21/4 was het wijkfeest van Sledderlo, de wijk waar het LiSS sinds midden maart een nieuwe huisvesting heeft. Een goed excuus om de frisgewassen ramen en deuren van het LiSS wijd open te zwieren voor collega’s, familie en gasten. Straatverhalen sierden de muren, we verwelkomden bezoekers met een home-made cocktail en buiten zorgde een ‘human soccer’ voor veel spelplezier bij de kinderen van de wijk. Het werd een bijzondere dag, met gezellige babbels en warme contacten.

Enkele sfeerfoto's:

human_soccer_2.jpg kicker_2.jpg kippenstok_1_2.jpg kippenstok_2_2.jpg straatverhalen_2.jpg
 

Algemene vergadering LiSS - 7 mei

Op 7 mei gaat de algemene vergadering van het LiSS vanaf 17u30 op de Trichterweg 6 in Sledderlo, Genk door. Naast het formele deel (leden, financies vzw) staan we stil bij tewerkstelling, een enorm probleem voor een steeds groter wordende groep (jongeren) in Limburg. 2 sprekers geven hierover tekst en uitleg. Aansluitend om 19u45 nodigen we jullie uit voor een drink en een kennismaking in onze nieuwe huisvesting in Sledderlo. We bieden jullie dan een broodje aan.


INFORMATIEF DEEL: ‘WIJ WILLEN WERK!!!’ om 18u15
De economische crisis heeft alom toegeslagen. Limburg heeft voorlopig zijn deel ruim gehad met o.a. de sluiting van Ford. Werk hebben is voor steeds meer mensen een probleem. In het bijzonder voor jongeren, 50-ers en laaggeschoolden is het moeilijk  een (volwaardige) job te vinden. ‘Werk’ blijft hoe dan ook de hefboom om een kwaliteitsvol leven uit te bouwen.
18.15: Carine Doucet van VDAB Limburg geeft duiding met cijfers rond jeugdwerkloosheid in Limburg en vertelt over hun aanbod naar opleiding en vorming.
18.45: Rik Decelle van De Winning (groep van onderling gerelateerde opleidings- en tewerkstellingsinitiatieven) geeft uitleg over hun aanbod naar tewerkstelling en opleiding voor kansengroepen.
19.15: Vragen en debat

FEESTDEEL: receptie met broodjes en open huis om 19u45
Ter gelegenheid van de nieuwe huisvesting in de Trichterweg 6 in Sledderlo, kan u een kijkje nemen achter de schermen van de projecten straathoekwerk en rondhangende jongeren.
Het informatief – en feestdeel van de AV staan open voor iedereen.
Graag een seintje op info@straathoekwerk.be als je aanwezig zal zijn.

 

Cursus outreachend werk

In mei en oktober 2013 is er een basiscursus rond outreachend werk. Het programma en de data vind je via de link hieronder:

http://www.reachout.be/sites/default/files/Basiscursus%20outreachend%20werken%2030%20mei%20en%206%20%2013%20juni%202013.pdf

http://www.reachout.be/sites/default/files/Basiscursus%20outreachend%20werken17%20%2024%20oktober%20en%207%20november%202013.pdf

 

Voorstelling jaarverslag en signalen sociale zaken Genk

Op 23 april stelden we het jaarverslag van het Genkse straathoekwerk voor aan de dienst sociale zaken en enkele schepenen. We bereikten in 2012 in totaal 499 gasten (werkrelaties). Een merkelijke stijging. Daarnaast brachten we de signalen of structurele mankementen rond o.a. huisvesting, tewerkstelling, onderwijs.

 

Welkom  |  Straathoekwerk  |  Gemeenten  |  Aanbod  |  Vacatures  |  Links  |  Contact
E-mail