Nieuwsbrief LiSS april

LiSS nieuwsbrief 2 / 2016

Geboren: struisvogel

We beginnen deze editie met heugelijk nieuws: de geboorte van Straffe Struiffie.
Hier een uittreksel van zijn identiteitskaart:
‘Straf’ omdat ik eigenzinnig, constructief, radicaal en positief ben.
‘Struifie’ omdat het mijn koosnaam is.
Ik stop mijn hoofd niet in het zand, in tegenstelling tot mijn soortgenoten (en vele mensenkinderen). Verwondering is de karaktertrek die me het best typeert, verontwaardiging volgt op de voet. Ik heb een mond en een blad, maar weiger om het één vóór het ander te houden.

Struifie vergezelt alle straathoekwerkers en meldt opvallende gebeurtenissen, bizarre situaties, leuke momenten.
Te volgen via https://www.facebook.com/Struifie-de-Straffe-Straathoekwerker-406539559543028/?fref=ts

Gezocht: bakfiets

Een bakfiets oftewel een 3-wielige fiets voorzien van een laadbak. Dat is waar het LiSS naar op zoek is. Straathoekwerk en bakfiets? Ja hoor. Om dingen te kunnen meenemen zoals een sportkoffer, Kubbspel, soep en bekers, boeken,… Om op een leuke en zichtbare manier op straat te komen. Om straathoekwerkers een eigenzinnige bureau te geven. Daarom deze oproep: ontleen of doneer een bakfiets (of fiets remorque) aan het LiSS.
Meer informatie via liss@straathoekwerk.be of op 089 35 20 25.

Gevonden: straathoekwerker Genk

Brahim Aït Boussaïd begon in maart als straathoekwerker in Waterschei en Genk centrum. Hiervoor werkte hij bij jongerenwelzijnswerk Gigos en als jongerenwerker bij Magik? vzw in Brussel.  Je kan hem bereiken op brahim.aitboussaid@straathoekwerk.be en 0489/ 27 42 20. Welkom in het LiSS team!

Bezocht: Keulen

De straathoekwerkster van Winterslag en de jongerenwerker van Gigos gingen op uitstap naar Keulen met een groepje jongeren. Ze bezochten o.a. de kathedraal, de winkelstraat en de brug met de liefdesslotjes. Tijdens de stadswandeling kwamen ze zelfs Mariah Carey (en een horde fans) tegen.

keulen.jpg

Gestart: Bilzen en rondhangen

Bilzen startte met het opmaken van een visie op rondhangende jongeren i.s.m. het LiSS. Een aantal gemeentelijke diensten als preventiedienst, jeugddienst, bibliotheek en politie buigen zich over dit thema. Daarnaast volgden een 80 personen een vorming over  rondhangende jongeren. Bilzen wil zo jongeren in de publieke ruimte vanuit een positieve en breed gedragen visie benaderen.

Geslaagd: uitwisseling met jonge starters

In jeugdhuis Pionier kwamen de uitbaters van een sportcafé in Houthalen-Oost en het Starterslabo hun verhaal doen.
Dit leverde een paar leuke quotes op:
“Je staat niet alleen als startende ondernemer, er zijn veel diensten en organisaties die je begeleiden op praktisch en financieel vlak.” “Zoek dingen op via Mister Google of spreek mensen uit je omgeving aan.” “Het geld in de kassa ’s avonds is niet van jou, het is van je zaak en dient om de rekeningen te betalen.” Kortom boeiende sprekers, een zeer diverse groep jongeren en hopelijk voor enkelen nog een leuk vervolg!

adslag2.jpg

Welkom  |  Straathoekwerk  |  Gemeenten  |  Aanbod  |  Vacatures  |  Links  |  Contact
E-mail